OVO JE SRBIN KOJI JE POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI U ADIS ABEBI: Bio je uključen u rješavanje KRIZNIH SITUACIJA na BLISKOM ISTOKU

Kako stoji na njegovom Facbook profilu, mnogi prijatelji su ga ispitivali kada će da svrati u Srbiju, ali je Đorđe volio svoj posao i stalno je bio na putovanjima…

 

 

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54), jedan je od 157 poginulih ljudi u avionu kompanije Ethiopian Airlines na letu iz Adis Abebe za Nairobi, koji se danas srušio neposredno po polijetanju sa aerodroma u Adisa Abebi, prenose mediji.

 

Vdovićeva sestra potvrdila je da se on nalazio u srušenom avionu. Srpski državljanin bio je zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Vdović je pored srpskog pasoša uz sebe imao i službenu putnu ispravu UN.

 

Kako stoji na njegovom Facbook profilu, mnogi prijatelji su ga ispitivali kada će da svrati u Srbiju, ali je Đorđe volio svoj posao i stalno je bio na putovanjima..

 

Etiopski mediji su javili da niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživio pad aviona koji je bio na letu od Adis Abebe do Najrobija.

 

Na Vdovićevom profilu stoji da je dobro radio pod pritiskom, da je bio inovativan i vizionarski lider koji je vjerovao da će voditi, graditi i inspirisati druge da postignu svoje najveća dostignuća, individualno ili radeći zajedno sa drugima u timu.

 

Prema podacima sa profila, Vdović je na poziciji regionalnog službenika za logistiku u Svjetskom programu za hranu, radio od oktobra 2015. godine. Završio je Mašinski fakultet u Beogradu, a kao inženjer je radio u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” 1992. godine. Potom se zaposlio kao službenik za logistiku u Pančevu, gdje je upravljao logističkom bazom i nadgledao je aktivnosti i bio veza sa logistikom UNHCR-a i Svjetskog programa za hranu.

 

Nakon što je radio poslije toga u Republici Srpskoj i u lukama Bar u Crnoj Gori, i Burgasu u Bugarskoj. Još 1998. stiže prvi put na afrički kontinent, u Tanzaniju, kako bi pomogao u distribuciji hrane koje stižu u luku Dar, nakon što je poremećena isporuka hrane izbjeglicama. Vodio je logistički centar za upravljanje svim namirnicama koje stižu u luku.

 

U Srbiju se vratio 1999. godine, kada je na svakodnevnom nivou pomagao korsinicima Svjetskog programa za hranu, uprkos visokim tenzijama. Prema podacima sa njegovog profila, Vdović je potom radio u Malaviju, Hondurasu, Avganistanu, Gvatemali, Nikaragvi, Panami, Bangladešu, Kongu…

 

– Đorđe Vdović je jedan od najsamostalnijih i, što je još važnije, autentičnih razvojnih lidera koje smo intervjuisali – piše na sajtu “Aidpreneur”, onlajn zajednici za stručnjake za razvoj i humanitarnu pomoć, koja pomaže i savjetuje kako da se na najbolji način vode organizacije i bolje koriste donatorska sredstva.

 

Prema ovom sajtu, Đorđe je radio u Svjetskom programu za hranu od 1992. godine, i uživao je u obilju mogućnosti za učenje i rad u robama, skladištima, lukama i upravljanju lancem snabdjevanja. Od svog početka prije 23 godine, on je iskusio proširenje svojih radnih i životnih perspektiva.

 

– Želio bih da kapitalizujem svo moje iskustvo – rekao je Vdović o svojoj budućnosti.

 

(1482)

OVO JE SRBIN KOJI JE POGINUO U AVIONSKOJ NESREĆI U ADIS ABEBI: Bio je uključen u rješavanje KRIZNIH SITUACIJA na BLISKOM ISTOKU

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-